O zi frumoasă

Ieri am avut o zi frumoasă.

De obicei duminica în zori ies cu bicicleta, dar ieri m-am trezit târziu și n-am mai ieșit. În schimb, mi-am luat familia și ne-am întâlnit cu prietenii pentru o plimbare pe lângă Lacul Morii. Bătea un vânt puternic și apa făcea valuri de ziceai că ești pe malul unei mări, ceea ce n-am mai văzut decât prima dată când am urcat pe dig. Doar că acum era și soare, un soare improbabil și auriu de vară de sfântul Martin, și până și fațadele scorojite și colorate ale blocurilor îți aminteau de mare.

Mai târziu ne-am retras în vârful nostru de bloc și am făcut o cafea care mi-a ieșit foarte bună, de fapt, e cea mai bună cafea care mi-a ieșit vreodată. Nu cred că o să mai reușesc vreodată să o fac așa.

Apoi am fost la vot, iar de acolo am dat o tură înfierbântată pe bicicleta mea cu pinion fix, douăzeci de kilometri în jurul nopții Bucureștene. Să mergi pe fixie e ceva mai apropiat de dans decât de ciclism, dansezi cu traficul, cu strada, cu întreaga lume.

Ajuns acasă, am ascultat rezultatul alegerilor bând, nu unul, ci două pahare de vin roșu.

Lucrurile aceastea nu sunt de interes pentru dumneata, cititorule, dar pentru mine au fost atât de frumoase încât trebuia să le consemnez pe undeva, și, cum nu țin un jurnal intim, nu puteam decât aici.

3 thoughts on “O zi frumoasă

 1. Am citit doar prima linie, ca ma grabesc sa-mi iau baiatul de la after-school. Citesc diseara mai departe, cand se culca cel mic.

  Ma bucur mult de prima linie!

 2. Iaca am citit si restul, si mi-a placut. Aveam in minte prima linie, care nu imi dadea pace. Ma tot bate la cap un banc, zic eu bun:
  A: Ieri a fost o zi frumoasa.
  B: S-a intamplat ceva?
  A: Da, a murit in sfarsit Stalin.
  B: Si Moldova la cine a ramas?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *